Книга Михайла Ореста Лоґуша про різні сторони війни

Ще одне видання відображено у каталозі “Проекту збереження друкованої культурної спадщини”: “Logusz Michael Orest. With Musket and Tomahawk: The Saratoga Campaign and the Wilderness War of 1777 / Michael O. Logusz. – Philadelphia: Casemate, 2010. – 418 p.”

Авторо цієї книги – американський історик українського походження Михайло Орест Лоґуш, який живе у Флориді. Професійний військовий на численних документальних матеріалах проводить грунтовний аналіз Саратогської компанії в часі війни за незалешність США. Битва біля Саратоги стала поворотним моментом у цій війні.

Саратогська компанія – численні битви та сутички, що велись від кордонів Канади на південь до Тікондероґа, Беннінгтона і Вест-Пойнту. Автор показав учасників подій з обох сторін, хоча переможцем виявилася лише одна сторона. І як у будь-якій війні представлені божевілля, жорстокість, труднощі, які справедливо можна назвати “жахливою війною 1777 року”.

Михайло Орест Лргуш, (військова база Кемп-Аріфджан, Кувейт, лютий 2007 р.)
Михайло Орест Лоґуш, (військова база Кемп-Аріфджан, Кувейт, лютий 2007 р.)

Хочеться зазначити, що Михайло Орест Лоґуш автор численних історичних статей, грунтовного дослідження подій Другої світової війни. Маючи змогу безпосередньо спілкуватись з учасниками бойових дій, та як син дивізійника, підготував і видав книгу про Дивізію “Галичина”. У всіх своїх працях грунтовно аналізує витоки кожної битви. Досвід попередніх публікацій, та власний військовий досвід дали йому змогу в “With Musket and Tomahawk…” показати різні сторони війни, яка забезпечила незалежність Америки.

Із змістом книги “With Musket and Tomahawk: The Saratoga Campaign and the Wilderness War of 1777 / Michael O. Logusz. – Philadelphia: Casemate, 2010. – 418 p.” можна познайомитись у каталозі “Проекту збереження другованої культурної спадщини”.

16 Лютого 2019

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *