Перша тисяча надходжень

Станом на перше лютого 2019 року “Проект збереження друкованої культурної спадщини” має опрацьовано понад тисячу одиниць документів.

Спадщину, яку зберегли попередні покоління, занесено в електронний каталог та проведено часткове бібліотечно-бібліографічне опрацювання. У тестовому режимі, без додаткової реєстрації та у вільному доступі, можна ознайомитись із списком першої тисячі видань опис яких внесено до електронного каталогу. Всі документи очікують своїх шанувальників та нових читачів в Товаристві охорони пам’яток.

Література підготовлена до внесення у електронний каталог

Перша вільна автоматизована бібліотечна система (АБІС) Koha з відкритими джерельними кодами, яку використовує команда Проекту з 30 березня 2018 року, забезпечує аналітико-синтетичне опрацювання та представлення користувачам документного фонду, який постійно поповнується. При допомозі АБІС створено електронний ресурс для подальшої співпраці з бібліотеками України та всіма кому не байдуже збереження друкованої культурної спадщини.

Кожен документ, перш ніж зайняти місце на полиці, описано, проштемпельовано та має інвентарний номер. Розпочато заходи із забезпечення кожної одиниці (примірника) унікальним штрихкодом. Ведеться підготовка із введення у дію модулів АБІС – циркуляція документів, реєстрація та обслуговування користувачів. Перша тисяча видань внесених у каталог надійшла завдяки партнеру та друзям Проекту. Спасибі всім за підтримку Проекту гаслом якого можуть бути слова: “Знайти! Зібрати! Зберегти!”

6 Лютого 2019

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *