Література Проекту поповнила фонди ЛННБ України ім. В. Стефаника

Охоронці пам’яток історії та культури Львівщини поповнили фонди національної бібліотеки у Львові друкованою спадщиною, яку зберегли у діаспорі.

Львівська обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, при реалізації головної мети Проекту збереження друкованої культурної спадщини — зберегти видання які надійшли в Україну та зробити їх доступними широкому колу користувачів — здійснила чергову передачу літератури до фондів Львівської національної наукової бібліотеки України ім. Василя Стефаника.

Література, яка надійшла на адресу Проекту, здійснила свою подорож із Сполучених штатів Америки до Львова. Таку мандрівку видання зробили завдяки доброчинцям та при сприянні компанії Meest-America Inc. Попередньо вся література, підготовлена для передавання, була опрацьована, внесена до каталогу Проекту та звірена із електронним каталогом ЛННБ України ім. В. Стефаника. Таким чином наукова бібліотека поповнила свої фонди виданнями яких не було у книгозбірні.

Загалом це 123 одиниці, з яких більшість видані англійською мовою у Сполучених Штатах Америки у період 1950-2009 років. За тематикою видання представляють математику, історію, філософію, мистецтво, літературу. Акт прийому-передачі підписали Іван Радковець —координатор Проекту та Галина Кулай — завідувач відділу формування інформаційних ресурсів ЛННБ України ім. В. Стефаника.

Тепер ці видання є доступними користувачам одного із найбільших в Україні інформаційно-аналітичних і соціокультурних центрів, державного сховища унікальних рукописних і друкованих пам’яток книжкової культури, творів українського та зарубіжного мистецтва, інших видів документів, у яких зосереджено загальнонаціональний інформаційний потенціал, що створюється в Україні та світі.

Координатор Проекту Іван Радковець знайомить т.в.о. директора Інституту досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів Ларису Купчинську та заступника генерального директора з наукової роботи Ольгу Колосовську з літературою переданою у ЛННБ України ім. Василя Стефаника

З повним переліком видань, які поповнили фонди Львівської національної наукової бібліотеки України ім. Василя Стефаника завдяки Львівській обласній організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури можна ознайомитись у каталозі Проекту.

1 Грудня 2020

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *