Нова «домівка» для літератури Проекту

ЛОО Українського товариства охорони пам’яток історії та культури у партнерстві з компанією «Meest-America, Inc.» у рамках «Проекту зебереження друкованої культурної спадщини» здійснило передачу літератури у фонди Львівської національної наукової бібліотеки України імені Василя Стефаника. Всі видання надійшли від української діаспори США та будуть зберігатись у науковому відділі періодичних видань імені Мар’яна та Іванни Коців ЛННБУ ім. В. Стефаника.

Ознайомившись з каталогом Проекту, працівники наукового відділу періодичних видань ЛННБУ ім. В. Стефаника виявили профільні видання, яких досі не було у фондах одного із найбільших в Україні інформаційно-аналітичних і соціокультурних центрів. Видання, що надійшли в Україну, відтепер стануть доступними користувачам Бібліотеки, а це понад 10 тисяч читачів щорічно, серед яких академіки, члени-кореспонденти, доктори та кандидати наук, наукові співробітники, спеціалісти, студенти вищих навчальних закладів, а також іноземці.

Акт передачі-прийому підписали керівник Проекту Іван Радковець та завідувач науковим відділом періодичних видань ЛННБУ ім. В. Стефаника, кандидат історичних наук, доцент Юрій Романишин.

Так розпочався шлях літератури у новій «домівці», де вона пройде облік та реєстрацію в автоматизованій бібліотечно-інформаційній системі Aleph.

Завідувач відділом формування інформаційних ресурсів Галина Кулай знайомиться з переданою літературою

Водночас Проект продовжує співпрацю з ЛННБУ ім. В. Стефаника. У найближчих планах — передача установі, діяльність якої спрямована на збереження та примноження ресурсної документно-інтелектуальної бази України, не тільки серіальних але й книжкових і нотних видань числом близько двохсот одиниць.

З переліком переданих видань можна ознайомитись в каталозі Проекту.

Передача літератури
8 Жовтня 2020

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *