Збережена поезія друкованої спадщини

З 2000 року, щорічно, 21 березня міжнародна спільнота відзначає “День поезії.”

Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) затверджуючи цей міжнародний день ставила за мету привернути до поезії якнайширшу громадську увагу. Цей день, за задумом ЮНЕСКО, повинен сприяти створенню позитивного образу поезії як справжнього мистецтва, яке згодом перетворюється на нематеріальну культурну спадщину.

Проект збереження друкованої культурної спадщини долучається до привітань, які лунають у цей день на адресу митців римованого слова. Близько ста видань відображених зараз у каталозі Проекту висвітлюють тематику поетичної наснаги. Пропонована ретроспектива видань потребуватиме подальшого опрацювання, розкриття змісту, своїх дослідників. Ця література очікує на те щоб зайняти своє місце у книгозбірнях установ та бібліотек України. Всі видання з якими пропонуємо ознайомитись надійшли на адресу Товариства охорони пам’яток та об’єднані одним словом: “поезія”.

Нагадуємо, що Проект збереження друкованої культурної спадщини відкритий до співпраці зі всіма кому не байдуже збереження друкованої культурної спадщини та підтримує наше гасло: “Знайти! Зібрати! Зберегти!”

21 Березня 2019

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *