Збережена друкована спадщина передана у Київський військовий ліцей

18 лютого 2019 року голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам′яток історії та культури Андрій Салюк передав літературу до бібліотеки Київського військогово ліцею імені Івана Богуна. Працівники книгозбірні з радістю прийняли книги, що потрапили до України зі Сполучених Штатів Америки.

У часі зустрічі начальник ліцею Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук наголосив: «Для ліцеїстів КВЛ збереження та повернення друкованих видань до України є прикладом дбайливого ставлення до культурної спадщини своєї країни».

Начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Герой України генерал-маор Ігор Гордійчук та голова Товариства охорони пам’яток Андрій Салюк

Видання на своїх сторінках відображають пройдений мільйонами українців шлях становлення Української державності. Геграфія видавництв каже сама за себе: Торонто, Нью-Йорк, Вінніпег, Мюнхен, Монреаль, Київ, Львів, Дрогобич.

Фонди бібліотеки ліцею поповнились літературою, що надійшла в Україну для прийдешніх поколінь українців. Її передало покоління, яке зуміло зберегти друковане українське слово. Зроблено ще один крок на шляху втілення у життя ініціативи Товариства охорони пам’яток та Петра Ярослава Пясецького – книголюба, який живе у США.

З переліком видань, що зайняли своє місце у бібліотеці Київського військового ліцею імені Івана Богуна, можна познайомитись у каталозі Проекту.

20 Лютого 2019

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *