“Львів – місто моєї молодости”

“Степан Шах. Львів – місто моєї молодости…” – дві книги у трьох частинах, виданих у Мюнхені в видавництві “Християнський Голос” у 1955-1956 роках.

Свого часу історик Ярослав Дашкевич про цю працю С.Шаха говорив: “Це ностальгічна книга. Коли читаєш її, уявляєш місто тогочасних львів’ян, місто їхньої молодості, їхньої зрілості. Сьогодні ця книга – історичний документ. Історія Львова тогочасного, історія поривань львів’ян”. За понад шістдесять років від першого видання, книга неодноразово, як мемуари, ставала в нагоді історикам та педагогам, краєзнавцям  та шанувальникам стародавнього Львова. Надавала можливість вдічути справжній Львів через спогади справжнього львів’янина.

У частині І-ІІ “Спомин присвячений Тіням забутих Львов’ян”,  яка відображена в каталозі Бібліотека “Проект збереження друкованої культурної спадщини”, зберігся дарчий напис датований 5 квітня 1958 р.  Ким був той “Найдорожчий Славцю” якому тато та мама дарували книгу зі словами: “… на спомин про місто, в якому провів Ти найранші літа Твоєї молодості”? Можливо на це запитання допоможе у майбутньому відповісти печатка із №144 яка засвідчує принадежність до “Library of Vladimir Yaworsky”.

 

10 Вересня 2018

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *